Hoe herstel je de foutmelding 'USB-apparaat niet herkend'?Bijgewerkt a year ago

Wanneer u de USB-kabel van uw tablet aansluit op de USB-poort van uw computer, kunt u de volgende fout tegenkomen: "USB-apparaat niet herkend". Deze fout komt vaak voor op computers die op Windows draaien en kan worden veroorzaakt door het volgende:

1. Er kan een mogelijk conflict zijn tussen twee of meer aangesloten USB-apparaten
  2. De chauffeur kan beschadigd of weggevallen zijn
  3. Er is een probleem met de USB-poort of de poort kan kapot zijn
  4. De USB-driver is niet goed geformatteerd
  5. Het USB-apparaat werd niet gedetecteerd of wordt niet weergegeven op uw computer

Als u deze fout tegenkomt, probeer dan de volgende methoden om dit probleem op te lossen:

A. Methode #1: Start uw computer opnieuw op

Soms wordt het probleem opgelost door de computer slechts een paar keer opnieuw op te starten. Dit is wat u moet doen:

1. Haal de stekker van uw tablet uit uw computer.
  2. Start uw computer na een paar minuten opnieuw op.
  3. Sluit uw tablet weer aan en controleer of de fout nog steeds optreedt.
  4. Herhaal stap 1-3 een paar keer.

B. Methode #2: Probeer uw tablet op een andere computer te gebruiken

1. Als u toegang heeft tot een andere computer, probeer dan uw tablet op een andere computer aan te sluiten en controleer of de andere computer in staat was uw tablet te detecteren.

C. Methode #3: verwijder USB-controllers

1. Klik op het pictogram "Zoeken" op de taakbalk en typ "Apparaatbeheer".
  2. Kies in de zoekresultaten "Apparaatbeheer" en klik op "Openen" om het venster Apparaatbeheer te openen.
  3. In het Device Manager-venster kunt u de "Universal Serial Bus Controllers" uitbreiden.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de USB-controller met het probleem en klik op "Apparaat verwijderen" om het te verwijderen. Herhaal deze stappen voor alle USB-controllers met een probleem onder de Universal Serial Bus-controllers.
  5. Haal de stekker van uw tablet uit het stopcontact, start uw computer opnieuw op en sluit uw tablet weer aan. Windows zal automatisch scannen naar hardwarewijzigingen en alle USB-controllers die je hebt verwijderd na het opstarten van de computer opnieuw installeren.

D. Methode #4: Windows updaten

1. Installeer de laatste Windows-updates door te klikken op de knop Start > Pictogram Instellingen > Updates & Beveiliging.
  2. Klik in het scherm "Update en Beveiliging" op Windows Update in het linkermenu en klik op de knop "Controleren op updates".
  3. Laat Windows controleren op beschikbare updates en installeer deze op uw computer.